Fõmenü

Címlap
Munkatársat keresünk
Nyomtatványok
Ügyintézési határidõk, díjak
Földhivatali Főosztály
XI. Kerületi Hivatal
XIV. Kerületi Hivatal
Hirdetmények
Sajtóinformációk
Média megjelenések
Szakmai felhívás földmérőknek
2017. szeptember 27.

 Tisztelt földmérő vállalkozó!

Tisztelt földmérési munkát végző szerv!

 

Amint az bizonyára Ön előtt is ismert, a mérésügyről szóló 1991. évi XLV. törvény 6. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően joghatással járó mérést a mérési feladat elvégzésére alkalmas hiteles mérőeszközzel vagy használati etalonnal ellenőrzött mérőeszközzel kell végezni. Az ingatlan-nyilvántartási célú földmérési és térképészeti tevékenység részletes szabályairól szóló 25/2013. (IV.16.) VM rendelet 14.§ (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a változási vázrajz készítéséhez használt mérőeszközöknek is ki kell elégítenie a mérésügyről szóló törvény vonatkozó előírásait.

A jogszabályi megfelelőség érdekében a változási vázrajzok készítéséhez használt mérőeszközöket (GPS, mérőállomás stb.) kalibrálni kell.

 A kalibrálásról a http://www.ftf.bfkh.gov.hu/portal/index.php/szolgaltatasaink/k-geo-kalibralo-laboratorium illetve a http://www.geokomp.hu/files/geokalibralas.pdf linken elérhető dokumentumban olvashat részletesen.

Budapest Főváros Kormányhivatalának munkatársai a változási vázrajzok földhivatali vizsgálatra történő benyújtása során ellenőrzik a Törvényben illetve a Rendeletben foglaltak betartását.

A földmérési munkát készítő részéről célszerű a vizsgálatra benyújtott munkarészek között szerepeltetni a felhasznált mérőműszer kalibrálási bizonyítványának másolatát, vagy nyilatkozni a műszaki leírásban a Törvényben foglalt előírások betartásáról.

 

 
< Előző

Társoldalak

VM
FÖMI
MePAR
NKP
GPSNET
MNV Zrt.

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2013 VM FTF